DUIT VS CINTA ??? YANG MANA LEBIH BERNILAI

POSTED ON: Wednesday, 4 November 2015 @ 04:00 | 0 comments

Salam sejahtera semua. 
Hari ni eyya nak buka topik tentang DUIT vs CINTA . 

Agak-agaklah yang mana lebih berkuasa ye ??
DUIT ke ?
CINTA ke ?

Majoriti berpendapat yang CINTA tak boleh dibeli dengan DUIT.. Ye, eyya setuju . Sememangnya cinta tak boleh dibeli sebabnya orang tak nampak pun cinta tu dalam bentuk apa .
MAKANAN ke ?
PAKAIAN ke ?
atau PERALATAN ??

Zaman remaja dulu , dalam sekitar 2002-2009 (lebih kurang waktu tu lahh )
kebanyakkan nya perempuan akan bunuh diri kalau putus cinta ?? 
KENAPA YE ? WARAS TAK SEBENARNYA MEREKA NI ?
ATAU MEREKA TAK TAHU NILAI SEBENAR CINTA ??

okayy kat sini eyya nak bagi pendapat eyya mengenai CINTA dan DUIT . MANA LAGI BERNILAI ?
Pendapat eyya , kedua-duanya memang bernilai . Lumrah kehidupan manusia tak boleh hidup tanpa duit dan cinta . TAPI ??? (ada pula tapinya..) 
Nilai duit akan berkurang ATAU tiada nilai nya sekiranya seseorang tuu bertemu seseorang yang mampu merubah hati dan juga seluruh kehidupannya (CINTA).
Macam eyya, duit tiada nilai jika nak dibandingkan dengan cinta . 

1. Bagi eyya , eyya sejenis yang berubah perengai mengikut persekitaran dan kenalan . So , memang sukar bagi eyya nak luahkan something yang ada dalam hati like sweet couple kat luar tuu . Macam contoh kat bawah, bagi eyya (YES) memang happy bila orang cakap somehing like that dekat eyya, but bagi eyya nak luahkan something macam errkkk (>_<) tak mampu terluah depan2.

contoh, " I love you sayang", "awaklah segalanya bagi saya", "I tak boleh hidup tanpa U". , and bla bla dan bla .

2. Eyya jenis tak banyak cakap . Lebih suka mendengar berbanding bercerita. Tak semua akan tau kisah hidup eyya yang lepas-lepas. Bila nak luahkan something berkenaan hati , rasa macam beku dalam tekak . tak mampu di muntahkan . Apa yang eyya boleh buat , buat atau beli hadiah . (kenalah pakai duit, betul tak ??) . Kat sini nilai duit memainkan peranan . Bagi eyya , ikut berapa nilai yang ada dalam poket / dalam bank eyya . Andai kata duit yang ada hanya cukup-cukup makan , Belanja makan (bukan kedai makan mamak/stall tepi jalan ) means eyya akan ajak makan something yang tak pernah rasa . tak kisah lahh sedap or tak . Tapi, andai kata duit simpanan lebih dari cukup, eyya tak kisah nak habiskan semua untuk orang yang eyya cinta (tak kisahlah even beratus ringgit)

Itu cara eyya tunjukkan Nilai CINTA yang ada dalam diri eyya dekat seseorang yang eyya paling cinta (bukan sayang)
CINTA dan SAYANG tu dua perasaan yang berbeza okayy ??
Bila eyya ada dengan orang yang cinta , Duit takkan ada nilainya . Tapi bila eyya terdesak je , baru lah rasa bertapa bernilai nya duit 10 sen tuu . hahahaha 

soo , pendapat u'oll semua apa ?? comment / email kat eyya . soo boleh eyya baca dan buat pendapat/panduan di masa hadapan .

SELAMAT MEMBACA ^_^← Older / ♥ back up ♥
Zhafeyyaa..